förklädeprobannerfbnyboltisse

Köpvillkor

Villkor och information
Företagsinformation
Innehållet i denna webbutik tillhandahålls, uppdateras och hanteras av följande företag:

Boltis.se
Johan Broström

Söndrebaljsvägen 71
266 97 Hjärnarp

Organisationsnummer: 8204024098

E-postadress: info@boltis.se
Företaget innehar F-skattsedel

Bankgiro: 637-7725
Swish: 1230243196

Betalning och priser
Alla priser är dagsaktuella och kan komma att ändras i framtiden. Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter för frakt och betalning, samt moms.

Vi erbjuder följande betalsätt:
Klarna Checkout
Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst. En finess med Klarna Checkout är att vi skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Klarna faktura eller Klarna konto – eller med kort eller banköverföring. Allt är lika säkert.

Swish
Överföring till bankkonto via Swish efter beställning. Överföring sker till swishnummer 1230243196. Kontrollera din orderbekräftelse för korrekt summa. Märk gärna din överföring med namn / ordernummer.

Välj ditt alternativ i kassan.

Faktura via boltis.se
Möjlighet till fakturering direkt från boltis.se kan ges till företag och privatpersoner efter sedvanlig kreditprövning. Kontakta oss med din förfrågan. I normalfallet är det förskottsbetalning innan leverans vid faktura.

Villkor för betalning anges även i kassan under respektive betalningsalternativ.

Leveranser och returer
Vi erbjuder följande leveransmetoder:
Fri frakt Vid beställningar över 1000 kr för leveranser inom Sverige. 
Enhetsfrakt 99:- vid order under 1000 kr inom Sverige. Avgiften omfattar porto och emballage.
Våra produkter levereras normalt inom Sverige. Undantag kan ske vid förskottsbetalning mot faktura inom EU-land.

Samtliga läderförkladen och tillbehör tillverkas efter beställning då utförande väljs vid beställning. I normalfallet skickas varan samma eller nästkommande dag efter order men kan även innebära ca 1-7 arbetsdagar innan den färdiga produkten skickas. Varorna skickas direkt från tillverkaren till dig som slutkund via spårbart paket.
Villkor för leverans anges även i kassan under respektive leveranssätt. Om en artikel har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive artikel eller meddelas vid beställning. Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, exempelvis då vår leverantör eller speditör inte kan fullfölja deras åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

EXPRESS - Vi erbjuder givetvis möjligheten till expressfrakt via TNT Express mot en merkostnad. Tillverkning av ditt förkläde blir även prioriterat. Perfekt om du kommer på den perfekta presenten lite för sent. Normal leverans är då ca 2-3 arbetsdagar från beställning. Skulle det ta längre tid med själva frakten är det tyvärr inget vi kan påverka från boltis.se utan det åligger transportbolaget och ingen återbetalning av expressfrakten sker.

Returer
Returer sker på din egen bekostnad utom om artikeln är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. 
Är din vara beställd med egen logo / egen text eller på annat sätt personligt präglad gäller inte rätten för öppet köp.
 
14 dagars öppet köp
Vi följer distansavtalslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Du ångrar ditt köp genom att inom 14 dagar från att du mottagit din beställning (eller större del av) meddela oss. Artikeln ska returneras väl emballerad, i fint skick och i originalkartong.
Om du som kund har hanterat artikeln i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.
Är din vara beställd med egen logo / egen text eller på annat sätt personligt präglad gäller inte rätten för öppet köp.
 
Eventuella returer skickas till:
Boltis.se
Johan Broström
Bergatorpsvägen 109
266 97 Hjärnarp
 
Återbetalning
Om du nyttjar din ångerrätt (Är din vara beställd med egen logo / egen text eller på annat sätt personligt präglad gäller inte rätten för öppet köp) betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka artikeln.
Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/

Integritetspolicy
När du lägger din beställning hos oss behöver du uppge vissa personuppgifter. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Personuppgifter
Genom att handla hos Boltis.se accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.
Boltisbbq är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.
Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

1 Vad är en personuppgift?
En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

2 Vilka uppgifter lagrar vi?
För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.
Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

3 Rättslig grund
I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.
Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

4 Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?
4.1 Betalleverantör
Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.
De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna, Swish och Faktura.
4.2 Fraktbolag
För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
De fraktbolag vi samarbetar med är: DPD, Postnord.
4.3 Nyhetsbrev
Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.
Vi använder för utskick av nyhetsbrev.

5 Rätten till tillgång
Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

6 Rätt till rättelse
Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

7 Rätten att bli glömd
Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

8 Ansvarig för dataskydd
Boltis.se är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

9 Så skyddar vi dina personuppgifter
Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

Övrigt
Förklädena kan inledningsvis släppa lite färg och missfärga främst ljusa kläder. Detta är helt normalt kort efter färgprocessen. Detta gäller främst de mörka förklädena. Normalt går detta bort vid vanlig tvätt. Vill man undvika synlig avfärgning rekommenderar vi att man inte använder ljusa kläder under förklädet inledningsvis.
Genom att som köpare godkänna våra köpvillkor anses tillräcklig information gällande detta ha givits.

Boltis.se nås via adress www.boltis.se samt www.skinnförkläde.com